Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

петък, 9 декември 2011 г.

Още ръкоделни зимни картички

По носовете ще ги познаете - Снежковците винаги са с моркови вместо нос. Според Снежкото - и модела картичка. Този тук е легнал на шейна - виждат се ските на шейната. Хрумна ми, че вместо високо по планинските склонове, той може просто да си лежи в космическия Коледен кораб, а шейната да му е легло. Естествено космическия кораб има илюминатор от пластмасово фолио или прозрачна подвързия. За да се залепи по-добре на хартията, фолиото е прикрепено със снежинки.
Затворената картичка изобразява кораба отвън. Металният му корпус е направен от фолио за печене, а долната част е намазана с лепило и поръсена с изкуствен сняг. За направата на кораба са използвани още:
флумастери;
златист маркер;

Нарекох го Снежко в Космоса
Не забравяйте въображението за командната зала ;)

Следващият Снежко наднича от дупката на иглу, направено от прегънат на две картонен лист и оформен с ножица в полукръг, така че сгъвката да остане на покрива на иглуто. Втори полукръг е изрязан и оформен по горепосочения начин (подлепен с прозрачна подвързия) като прозорец.

Остава да очертаем ледените тухли една по една, като не забравяме да оставим място за пожеланието "Весела Коледа!". Запълваме всяка тухла с лепило и поръсваме с изкуствен сняг или натрошени коледни играчки. Добре е след като лепилото изсъхне, да поизтупаме картичката, за да изпадат излишните изкуствени снежинки.

Този е Снежко на Северния полюс.

Остават още няколко...


< Снежко в облаците:
И Снежковци в планината >:

Няма коментари:

Публикуване на коментар