Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

понеделник, 27 август 2012 г.

Късмети за всеки ден

След Новогодишните късмети, хората продължиха да си търсят късмета. Някаква жена дори суеверно направила обратен завой и се върнала да си вземе късметче, за да ѝ потръгне седмицата. Така непопулярните пожелания станаха ежедневна необходимост. Също като новогодишните, и тези са в рими. Хубавото е, че могат да се теглят всеки ден. И сред тях няма повтарящи се. За разнообразие, няколко поговорки внасят сериозна нотка и поддържат напрежението в купчината.
Колкото до самия процес на правене на късметите, той не е толкова сложен. Една приятелка веднъж ми каза: "Да, кажи на всички как се прави и те ще ти откраднат идеята". Идеята е стара, само съдържанието е различно, ново и неповторимо. Първо хартията се оразмерява, за да станат късметите еднакви по големина. После всеки един се изписва с писалка и мастило, след което се изрязват търпеливо с къдравата ножица, и най-накрая се навиват на руло един по един.

И така... Дълго търсени и търпеливо подбрани, тези написани на ръка късмети са разнообразни и уникални. Заредени с надежда за сбъдване на пожеланията в тях, те имат претенцията не само да създават настроение, но и да вдъхновяват ежедневните ни дела.

Грижливо опаковани, те достигат в малки торбички в "Сандвичарника" на бул. "Ал. Стамболийски" №143, където можете да ги откриете сред изобилието от сандвичи и вкусна супа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар