Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

неделя, 24 февруари 2013 г.

Саксии с апликации

Наскоро приятелка ме помоли да направя подаръци за майка ѝ и тъща ѝ. Хем да са равностойни, хем да са различни. И така стигнахме до саксиите с различни апликации.

Подбрах няколко мотива в топлата гама, добавих към списъка с необходими неща и лепило, и се захванах с изрязването на мотивите.













Саксиите купих от близкия цветарски магазин.














Подходящи за подобни апликации  отново се оказаха салфетките с мотиви от картини на Климт (в случая имитации на негови произведения ;)











От една златиста нишка в другата салфетка се подсетих, че мога да добавя малко златен станиол и да го лакирам, което може да се види на снимката вдясно ->











На другата саксия подчертах златната нишка на самата салфетка с малко бронзова боя и така изравних вложените в двата подаръка материали.











След цялостно облепяне на саксията с мотивите от салфетката под формата на ленти и добавяне на бронзовите нишки, лакирах повърхността с лак за дърво. Оставих да изсъхне на радиатора - обърната наобратно, така че топлия въздух да я загрява отдолу.






При апликацията с мотивите на "Климт" добавените станиоли разтърках със шкурка, за да загладя неравностите.




















Подаръците намериха своите цветя, които скоро ще се усмихнат на пролетното слънце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар