Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

неделя, 21 декември 2014 г.

Вдъхновени от природата в града

В големия град също можете да пренесете природата у дома си, през един от най-хубавите празници - Коледа.

Ако търсите стилна украса, която същевременно да внесе хармония и спокойствие в дома Ви, забравете за лъскавите пластмасови декорации. Оставете и старите венци, складирани от минали години! 

Опитайте сами да съчетаете някои елементи до получаването на желания ефект.

Вместо да ги търсите по магазините или в близкия мол, разходете се (може да поканите и някоя приятелка) до близкия парк, където ще откриете всичко, което Ви е необходимо. Ако все пак това Ви се струва трудно, посетете кварталната цветарница.

Помислете предварително какво Ви се иска да направите - така ще знаете за какво да се оглеждате. Със сигурност ще Ви трябват шишарки и борови клонки. Съберете и тънки прави пръчки, от които може да се направи Коледна звезда или Коледен венец. Боровите клонки могат да бъдат комбинирани и с дрян.


Шишарките и орехите са си самодостатъчни като украса, но този път, ако запазите няколко станиолчета от шоколадови бонбони, които на свой ред задължително съпътстват зимния сезон, можете да "облечете" с тях орехите. Остава да изберете и някоя купа, която рядко употребявате, а защо да не е гевгир или цедка, или сито за брашно, а в краен случай добра работа би свършила и формата за торта. Добавете и добре познатия ни портокал с карамфил и част от украсата е спретната.




Боровите клонки в голяма ваза, в комбинация с цветя или други клони, например от шипков храст, поставени близо до ниската холна маса, или там, където настанявате гостите, ще внесат много по-истинско усещане за Коледно настроение, от каквито и да е светещи лампички и пеещи играчки.

Къщата ще ухае на борова гора и топло огнище. Ако нямате камина, запалете ароматни пръчици с миризма на портокал, ябълка или кафе - уханието е досущ като на разпалени дърва в печка.




Не забравяйте, че шишарките, боровите клонки, малките съчки, както и пръчките канела, можете да използвате и при опаковането на подаръците, така че не бързайте да изхвърляте дребосъците.

Ако се сетите, можете да съберете и сухи листа, в случай че още не са затрупани от снега - те също са подходящи за акцент на опаковките, разбира се ако последните са хартиени, а най-добре да се използва амбалажна хартия в комбинация с естествени материали.

Очаквайте скоро още предложения - този път за декорация на празничната маса. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар